Cevap: Hasta kimlik bilgilerinden yetkili kişi görebilir işaretlenmiştir. Güvenlik seviyesi “”süper plus” olan bir hasta kabul kullanıcısı ile giriş yapıp ek bilgilerdeki VIP hasta yetkili kişi görebilir işaretini kaldırmak gerekli.
Cevap: Hasta kabul ve doktor modülü ekranlarında mevcut. Hasta kabulde araçlar-takip formları-aşı takip formu. Doktor modülünde ise, sağ üst köşedeki, aşı takip formlarından, bulaşıcı hastalık takip formu.
Cevap: Hasta kabul modülünde, araçlar, yazdırma ayarları, fatura yazdırma ayarları, dos print portuna yazıcının portunu yazmak gerekiyor. \\bilgisayarın bağlı bulunduğu yazıcının ipsi\yazıcının paylaşım adı.yazıcı paylaşımda olmalıdır.
Cevap: Doktor modülünde sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır deyip açılmalı, kullanıcı kodu ve şifre girilmeden önce, dosya menüsünden e-imza dll yükle butonuna basılmalıdır. Gelen siyah ekranda, türler hatasız kaydedildi uyarısını görmemiz gerekiyor. Gözükmüyorsa pc de net framework 4 programı yüklü değildir. Yüklemek gerekiyor.
Cevap: süpervisor güvenlik yönecisinden ekle diyerek ekrana açılan bilgileri doldurup yeni bir kullanıcı oluşturulabilir.
Cevap: www.meddata.com.tr den e-nabız exesini indirerek gönderim yapabilirsiniz. Sağ taraftaki tuşlardan yukarıdan aşağıya doğru hasta kayıt gönder hasta muayene kayıt gönder butonlarına basarak gönderim yapabilirsiniz.
Cevap: toad tan alter user kullanıcı kodu account unlock; kodu ile klavyeden f5 e basarak kilit açılabilir.
Cevap: hesap kapat butonu ile çıkış tarihi verilebilir.
Cevap: protokol üzerinde sağ tıklayarak sağlık bakanlığı online protokol no al denilerek alınır.
Cevap: anne tc kimlik numarası tc kimlik numaraya yazılır.ek bilgilerden yükümlü tc kimlik numarası yazılır. Ve kurum sicil no değiştir düzelt ten hasta tc siz seçilir.
Cevap: Hasta kabul modülü, araçlar, araçlar, sevk kontrolü seçeneğinden sağ tıklayarak biyometrik damar izi işlemleri seçeneğinden işaretlenir. Seçeneklerde damar izi alınan hastalar ve tarihleri mevcuttur.
Cevap: Hasta kabul modülünde, ek bilgiler seçeneğinde araç plaka no yazılmalıdır.
Cevap: dr_adrestel_gorsun key değerinin süpervisordan T yapılması gerekiyor.
Cevap: Süpervisor, ayarlar, genel ayarlar, dr randevu kısmından, doktoru seçip sağ taraftan günleri seçip saatleri yazmak gerekiyor.
Cevap: Süpervisor, ayarlar, genel ayarlar, işlemler ya da tetkikler seçeneklerinden, aktarmak istediğiniz testi seçin. Üzerinde çitf tıklayın. Daha sonra ekle butonunun üzerinde, sağ tıklayın. Şifre istenecektir. Şifre “meddatabagli”. Otomatik olarak aktarılmasını istediğiniz testi seçip ekleme yapabilirsiniz.
Cevap: E-reçete yazdığımız ekranda, ilaç adı seçtiğimiz alanın yanındaki kutucuktan şablon oluşturulabilir.
Cevap: Hasta kabuldeki, dosya/kim bilgilerinden, yupass numarasını doldurabilirsiniz.
Cevap: Doktor modülünden e-reçete yaz seçeneğinin yanındaki küçük ok ile gözlük reçetesi yaz seçeneği ile gözlük reçetesi doldurabilirsiniz.
Cevap: Süpervisor, ayarlar, genel ayarlar, tetkikler seçeneklerinden sağa doğru gidildiği zaman hizmet alımı isteyen dr kısmından açıklamaları okuyup size uygun olan T ya da D seçeneklerinden birini seçmelisiniz.
Cevap: Hasta kabul ekranında sağ üst köşeden çıkış simgesinin yanındaki notlar kısmından yeni bir not eklenebilir.
Cevap: Testin durumu, işleme alındı olmalıdır. Onay bekleniyor ya da rapor gönderildi olan tetkiklere sonuç yazılmaz. Testin üzerinde sağ tıklayarak, raporun gönder durumunu iptal diyebilirsiniz ya da, tetkiki onaylamalısınız.
Cevap: Süpervisor, ayarlar,medula sut ile ilgili ayarlar kısmından sut kural tanımla kısmından yapabilirsiniz.
Cevap: Hasta kabul modülünden araçlar-raporlar- e raporlar kısmından rapor heyet seçilerek bir rapor oluşturulur.3 tane doktor seçilir. Her bir doktorun şifresi ile doktor modülüne giriş yapılır ve sağ üstte E-onay/sevk butonundan ilaç raporu onaylama doktor seçeneğinden rapor onaylanır. En son aynı yerden başhekim onayı yapılır.
Cevap: hasta kabul modülünden araçlar, sevk kontrolü, gelişmiş seçeneğinden, e-reçete nolar gelsin kutucuğu işaretlenip liste alınabilir.
Cevap: işlemin üzerine sağ tıklayıp, tarih değiştir , girilen adet kadar çoğalt, seçeneğinden çoğaltabilirsiniz.
Cevap: Yeni dosya aç seçeneğinde GSS kutucuğuna tıklayarak “gss takip al sil ” seçeneğinden sorgulama yapabilirsiniz.
Cevap: Vezne ekranında aktarılacak işlemleri seçerek hesap kartı kutucuğu ile hesap kartına aktarabilirsiniz. Daha sonra, bu ödemeyi aynı kutucuk ile ödeme miktarını seçip, indirimli çek kredi kartı seçeneği ve taksit ödeme diyerek kredi kartı ve nakit olarak ödeme yapabilirsiniz.
Cevap: işlem üzerinde sağ tıklayarak, işlemleri başka protokole aktar seçeneğinden, ödenmemiş işlemi ikinci protokole aktar denilerek aktarım yapılabilir.
Cevap: Ön muhasebe modülünden araçlar, hasta dosyası işlemleri, protokol birleştirmeden, dosya birleştirme seçilerek iki dosya birleştirilir.
Cevap: Hasta kabulde araçlar-veznede açık bekleyen hastalar kısmından kontrol edebilirsiniz.
Cevap: Hasta kabulde araçlar-veznede açık bekleyen hastalar kısmından kontrol edebilirsiniz.
Cevap: Toad üzerinden bugün kasa ile ödetilmiş işlemlerin ya da tetkiklerin kasadetail tablosundan kasa_no ları istenilen kasa numarası yazılarak aktarım yapabilirsiniz.
Cevap: Geçerli değildir. (www.meddata.com.tr)'de bulunan gunlukyedekal.bat dosyası üzerinde değişiklik yaparak hastane kullanıcısı değiştirilerek meddatapacs kullanıcısı yazılır ise meddatapacs kullanıcısı altında bulunan tabloların yedeği alınacaktır.
Cevap: Sağlayabilirim. Meddatalog exesini temin ederek log oluşturmasını istediğimiz tablo seçilip scripti toad üzerinden editörde çalıştırılarak sağlanabilir.
Cevap: Toad üzerinde Directories->DATA_PUMP_DIR->Directory Pact= kısmında yedeğin alındığı konum yazmaktadır. Bu konum üzerinden VNC adlı program kullanılarak Linux işletim sistemi üzerinden yedeği kendi bilgisayarımıza çekebiliriz.
Cevap: SELECT profile FROM dba_users WHERE username='HASTANE'; ALTER PROFILE DEFAULT LIMIT PASSWORD_LIFE_TIME UNLIMITED; Kodunu editör üzerinden çalıştırılması yeterlidir.
Cevap: Çağrı merkezinde fr3.lerin tümü mevcuttur.
Cevap: Veri tabanında Meddatapacs kullanıcısının altında MODILITY_SETTING tablosunda veri olmadığı için gelmemektedir.
Cevap: Provizyon almaya çalıştığımız bilgisayar internete çıkmadığı için xml hatası almaktadır.
Cevap: İstatistik için veri çekmeye çalıştığımız bilgisayarın Ram'i o an çalıştığımız veriyi çekmek için yetersiz gelmektedir.
Cevap: CTRL+D fatura girişlerini etkilediği için kaldırılmıştır.
Cevap: MeddataPacsKurulum dosyası tekrar çalıştırılıp kaydedeceği konum değiştirilmelidir. Eski Dosya dizinleri aynı kalacağı için onlarda bir değişiklik olmayacaktır.
Cevap: "Güncel'' Enabız exe'sinde üst sekmede er alan "Gün Sonu İşlemleri" sekmesinden "Gün Sonu Görüntüle" seçeneği seçilir. Açılan yeni sayfada Sol Üst köşede bulunan "Gün Sonu Gönderimi" veya "Ay Sonu Gönderimi" seçeneklerinden yapılmak istenen gönderime uygun olan tercih seçilir. Tarih alanından gönderimi yapılacak tarih seçilir ve yanında bulunan "Listele" butonu ile veriler listelenir. Sol panelde gönderimi yapılmak istenen tarihin şeçili olduğundan emin olunduktan sonra "Gönder" butonu ile veri gönderimi yapılır. Verilerin gönderim durumunu "Gelen/Giden XML Log" sekmesi seçilerek "Gelen XML" alanında bulunan "Sonuç Mesajı" satırından kontrolünü sağlayabilirsiniz. Gün sonu için günlük veri gönderimi gereklidir. Ay sonu için her ayın 3'ünde veri gönderimi gereklidir. Gönderimler 10 günlük kontrol süresi hesaplanarak eksik veri gönderimine yol açmayacak şekilde gönderilmelidir.